Auto&Tech
Platforma X po krijon një seksion të veçantë për përmbajtje + 18
Demokracia
08:17 | 30 Mars 2024

Share:

Platforma sociale X po teston një veçori të re – komunitetet e krijuara posaçërisht për përmbajtjen e të rriturve (NSFW), sipas disa studiuesve të internetit.

Këtë e pretendon Daniel Buhuk nga faqja e internetit Watchful, e cila analizon zhvillimin dhe performancën e aplikacioneve dhe i cili e gjeti këtë veçori në një nga hulumtimet e tij.

Përveç kësaj, studiuesja e pavarur Nima Ovdzi ndau në X se si do të duket opsioni i ri në faqen ku ndodhen komunitetet (“Faqja e Komunitetit”).

X, le të kujtojmë, prezantoi komunitetet (“Komunitetet”) në 2021, dhe ato i lejojnë përdoruesit të publikojnë brenda grupeve më të vogla, të ngjashme me mbledhjen në Reddit.

Gjithashtu, ky mund të jetë një hap përpara në organizimin e gjithnjë e më shumë përmbajtjeve seksuale në X – siç thanë ekspertët për Tech Crunch, platforma është në fakt vendi kryesor ku reklamohen punonjësit e seksit.

Përmbajtja për të rritur lejohet në X, por nuk mund të fitohet para. Megjithatë, nëse do të krijoheshin komunitete me këtë temë, do të ishte shumë më e lehtë për krijuesit të arrinin audiencën e tyre. 

Të ngjashme