Auto&Tech
Hakerët vjedhin të dhënat e përdoruesve të Activision
Demokracia
16:11 | 31 Mars 2024

Share:

Activision thuhet se është në mes të një hetimi për një fushatë hakimi që po vjedh të dhënat e përdoruesve të tyre.

Siç raporton Tech Crunch, kriminelët kibernetikë kanë instaluar me sukses malware në kompjuterët e viktimave, dhe kanë përdorur hyrjet e tyre për të vjedhur kredencialet dhe madje edhe të dhënat e portofolit të tyre kripto, transmeton Telegrafi.

Activision ka ndihmuar viktimat të heqin malware dhe të rimarrin kontrollin e llogarive të tyre, por aktualisht nuk ka informacion të mjaftueshëm rreth mënyrës se si po përhapet ky malware.

Malware mund të prekë vetëm njerëzit që kanë të instaluar disa programe të palëve të treta, duke nënkuptuar se është në programe jo-Activision.

Ky problem u zbulua nga një person që identifikohej si Zibler, i cili zhvillon softuerin e mashtrimit Call of Duty. Zibler tha se ai zbuloi malware kur njërit prej klientëve të tij iu vodh llogaria e softuerit.

Ai tha gjithashtu se malware është i maskuar për t’u dukur si gjë e vërtetë, por është krijuar për të vjedhur emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet që shkruajnë viktimat.

Të ngjashme