Auto&Tech
Apple zhvendos 25 për qind të prodhimit të iPhone-ëve në Indi
Demokracia
23:49 | 22 Shtator 2022

Share:

Gjiganti Apple pritet të zhvendosë prodhimin e një të katërtës së iPhone-ëve të tij në Indi deri në vitin 2025.

Parashikimi vjen për shkak të rritjes së tensioneve gjeopolitike dhe bllokimeve të përsëritura në vend për shkak të Covid-19.

Sipas kompanisë, Apple është gati të zhvendosë prodhimin e të paktën 5% të modelit të ri iPhone 14 në Indi deri në fund të këtij viti.

Gjithashtu Apple pritet të zhvendosë prodhimin nga Kina me të paktën 25% të të gjitha produktet e tij, përfshirë iPhone, Mac, iPad, Apple Watch dhe AirPods deri në vitin 2025. /ANSA/

Të ngjashme
Auto&Tech • 27 Shtator 2023