Auto&Tech
Porsche 911 GT3 RSR shitet për më shumë se 711,000 euro
Demokracia
15:43 | 19 Shtator 2023

Share:

Një Porsche 911 GT3 RSR e vitit 2008, e cila ka përshkuar vetëm 20 kilometra, është shitur për 680,000 franga zvicerane, ose rreth 711,390 euro.

Porsche 911GT3 dhe GT3 RS në rrugë janë makina të shkëlqyera rrugore, por ata që kërkojnë performancë të nivelit të lartë në pistë nuk mund të mos mendojnë për GT3, i cili është ndërtuar ekskluzivisht për gara.

Fotot tregojnë një 911 GT3 RSR të vitit 2008 dhe ndonëse është 15 vjeç, është e veçantë në atë që nuk është përdorur kurrë për gara. Në fakt, kjo Porsche mbuloi vetëm 20 kilometra që u bënë gjatë testimit në Wiessach.

Porsche prezantoi fillimisht 911 GT3 RSR bazuar në gjeneratën 997 në vitin 2006 përpara se ta rifreskonte atë dy vjet më vonë. Ai mori një sërë përmirësimesh si krahët në parakolpin e përparmë dhe komponentë të tjerë aerodinamikë që rritën forcën poshtë dhe në të njëjtën kohë reduktuan zvarritjen. Makina fuqizohet nga një motor 6 cilindrash me aspirim natyral 3.8 litra që zhvillon 485 kuaj fuqi dhe është i shoqëruar me një kuti ingranazhesh sekuenciale me 6 shpejtësi që dërgon fuqinë në rrotat e pasme.

Në ankandin e mbajtur në St. Moritz në Zvicër, vetura është shitur për më shumë se 711.000 euro./Demokracia

Të ngjashme