Auto&Tech
Krejt çfarë dimë për kufjet e ardhshme Apple Reality Pro
Demokracia
09:28 | 01 Qershor 2023

Share:

Apple është vendosur të presë Konferencën Botërore të Zhvilluesve (WWDC) 2023 muajin e ardhshëm.

Ngjarja vjetore që do të nisë më 5 qershor të këtij viti, pritet të jetë një nga ngjarjet më të mëdha dhe më domethënëse deri më tani.

Në këtë ngjarje, Apple mund të ketë gati kufjet e saj të para me bazë AR (realiteti i shtuar)/VR (realiteti virtual).

Dhe kjo, jo vetëm që do të shënonte hyrjen e kompanisë në një kategori të re produkti, por gjithashtu do t’i tregonte botës se një realitet i përzier Kufjet (MR) mund të jenë një pajisje e zakonshme, përcjell Telegrafi.

Përveç kësaj, do të ishte një nga bastet më të mëdha që kompania ka bërë deri më tani, veçanërisht në një kategori që pak kanë guxuar të vënë bast dhe më pak kanë lënë gjurmë.

Kufjet AR/VR të Apple, të quajtura Apple Reality Pro, janë duke u krijuar për gati shtatë vjet tani.

Nëse duhen besuar raportet, që atëherë, kufjet origjinale jo vetëm që kanë dëshmuar një ndryshim në dobi, por gjithashtu kanë parë një ndryshim masiv në dizajn.

Sipas raporteve, kufjet e ardhshme Reality Pro të Apple nuk do të kenë një dizajn elegant si syzet Google.

Në vend të kësaj, ka të ngjarë të vijë me një dizajn më të madh që kanë pajisjet e tjera në treg, siç është Oculus Quest i Meta.

Pavarësisht dizajnit më të madh, kufjet e realitetit të përzier nuk pritet të jenë të rënda.

Kompania pritet të përdorë një bateri të jashtme të pasme që mbahet brenda xhepit të përdoruesit për ta bërë kufjet të lehta dhe më të rehatshme për t’u mbajtur.

Ky dizajn gjithashtu ka të ngjarë t’i bëjë kufjet pak më të hijshme se kufjet e tjera VR të disponueshme në treg.

Për sa i përket specifikimeve, kufjet e ardhshme të realitetit të përzier të Apple ka të ngjarë të fuqizohen nga çipi M2 i kompanisë dhe të kenë Wi-Fi 6E për lidhje, i cili do të sigurojë vonesë më të ulët dhe shpejtësi më të shpejtë të të dhënave.

Ato do të kenë dy ekrane mikro OLED me rezolucion të lartë 4K me deri në 3000 piksele për inç për një përvojë më gjithëpërfshirëse shikimi.

Ndër tjerash, kufjet do të kenë gjithashtu module të shumta me sensor 3D për zbulimin e gjesteve të duarve të një përdoruesi dhe objekteve aty pranë në botën reale.

Të ngjashme