Kuriozitete
Klubet e natës janë duke eksperimentuar me vullnetarë për të testuar strategjitë e rihapjes
Demokracia
12:18 | 01 Mars 2021

Share:

Nga prilli, klubet e natës në Mbretërinë e Bashkuar do të fillojnë të provojnë strategjitë e sigurta të rihapjes, si pjesë e “hartës rrugore” të qeverisë për relaksimin e mbylljeve të koronavirusit.

I ashtuquajturi “program hulumtimi i ngjarjeve” thuhet se do të shohë vullnetarë të marrin pjesë në klube të natës, stadiume, teatro, koncerte dhe ngjarje të tjera, transmeton Demokracia.com

Sipas Times, testimi do të përfshijë dhjetë ngjarje pilot, duke ndihmuar në vendosjen e llojeve të testimit dhe masave të sigurisë që duhet të zbatohen që industria e ngjarjeve të hapet përsëri në mënyrë të sigurt.

Një sistem verifikimi, i përdorur pas mbërritjes në ngjarje, do të jetë ndër tiparet e testuara, si dhe ventilimi në vendet dhe masa të tjera të tilla si hyrja e shkallëzuar.

Në Gjermani, një eksperiment i ngjashëm panë studiuesit të provonin përhapjen e COVID gjatë tre koncerteve përsëri në gusht – në fund, ata arritën në përfundimin se rreziku i përhapjes së virusit në vendet pas protokolleve të rrepta është “i ulët në shumë i ulët”.

Pas muajsh larg veprimit për shkak të kufizimeve të COVID-19 dhe bllokimeve në të gjithë vendin, Mbretëria e Bashkuar fillimisht i dha shpresë industrisë së saj të natës në fillim të kësaj jave , me njoftimin se klubet mund të rihapen sa më shpejt që bllokimet të hiqen më 21 qershor. Tani është sugjeruar se kjo do të varet nga rezultatet e hulumtimit.

Përkundër një larmie të zgjidhjeve të propozuara – nga teknologjia e re e verifikimit te kostumet e PPE – koronavirusi ka krijuar një peizazh të pasigurt për industrinë e natës në Mbretërinë e Bashkuar.

Në nëntor të vitit të kaluar, Shoqata e Industrive të Natës Koha (NTIA) paralajmëroi që klubet e natës “janë shuar sistematikisht nga ekonomia e natës nga qeveria e MB”, duke kritikuar: “dështimi i qeverisë për të njohur ndikimin shkatërrues të veprimeve të saj në këtë sektor”./Demokracia.com

Të ngjashme
Lifestyle • 29 Janar 2023