COVID-19KosovaSot:0Të gjitha:272,214|Bota 650,702,814
Lajme
Goditje e re për Putinin: “Google rus” iku nga Rusia
Demokracia
12:53 | 25 Nëntor 2022

Share:

Kompania mëmë e kompanisë më të fortë ruse të teknologjisë Yandex dëshiron të ndërpresë të gjitha lidhjet me vendin për të mbrojtur kompanitë e saj të reja nga pasojat e luftës në Ukrainë. Kjo mund të pengojë planet e Putinit për të zhvilluar zëvendësues vendas për mallrat e teknologjisë së lartë që vijnë nga Perëndimi.

Yandex, kompania holandeze e quajtur shpesh “Google ruse”, do të çojë teknologjitë e saj të reja më premtuese në tregjet jashtë Rusisë dhe do të shesë operacionet ekzistuese të biznesit në vend, duke përfshirë motorin popullor të kërkimit në internet, firmat e shpërndarjes së ushqimit dhe aplikacionet për taksi. përfshirë në shitjen e kompanisë, shkruan New York Times.

Sipas tyre, plani i kompanisë është të mbrohet nga tregu i brendshëm rus dhe nga efekti katastrofik i sanksioneve perëndimore, të cilat mund të përhapen në kompani jashtë Rusisë. Ata shtuan se pas pushtimit të Ukrainës, zhvillimi i teknologjive të reja, si makinat vetë-drejtuese, inteligjenca artificiale dhe shërbimet cloud, u bë i pamundur. Operacione të tilla që kërkojnë akses në tregun perëndimor thjesht do të dështonin.

Të ngjashme