Lifestyle
Pse nuk duhet ta hidhni ujin e orizit?
Demokracia
20:19 | 17 Prill 2024

Share:

Në Azinë e largët, uji i orizit është një nga produktet bazë për të patur bukuri natyrale.

Ai është i pasur me shumë vitamina dhe lëndë ushqyese të dobishme dhe për shëndetin në përgjithësi.

Orizi është i pasur me vitaminë B, acid folik, hekur, kalium, magnez dhe zink, të cilat i fiton gjatë zierjes.

Ka përmbajtje inositoli, një substancë komplekse që nxit zhvillimin e qelizave të reja dhe stimulon qarkullimin e gjakut.

Mbron lëkurën nga veprimi i kushteve atmosferike i ftohti, i ngrohti, dielli etj.

Shërben si tonifikues i mrekullueshëm natyral i lëkurës.

Trajton problemet gastrointestinal si diarreja, përzierjet, të vjellat etj.

Nëse pini ujë orizi ai do të rregullojë natyralisht temperaturën e trupit.

I fal fytyrës shkëlqim dhe butësi.

Mund ta pini ujin e orizit përpara çdo vakti, siç është ose duke e karamelizuar me mjaltë ose kanellë.

Të ngjashme