Lajme
Maliqi: Me lobim po dominon Serbia, pse Kosova s`ka angazhuar kompani lobimi në Uashington?
Demokracia
10:30 | 01 Qershor 2023

Share:

Politologu Agon Maliqi është shprehur i brengosur me mungesën e kompanive lobuese në Uashington.

Ai ka bërë me dije se sot në kryeqytetin amerikan për nga mjetet e shpenzuara për lobim dominon Serbia.

Sipas tij, ky shtet ambasadën në SHBA e ka shumëfishuar me staf.

Në profilin e tij në “Facebook”, ai ka shkruar se lobimi në këtë kryeqytet është shumë i rëndësishëm.

Maliqi ka treguar se para disa vitesh Kosova në Uashington e ka pasur rrjetin më aktiv dhe efektiv të mbështetësve prej gjithë vendeve të Ballkanit.

“Pse Kosova nuk ka angazhuar kompani lobimi në Uashington D.C dhe në kryeqendrat e mëdha? Ato luajnë rol shumë të rëndësishëm. Para disa vitesh Kosova në Uashingon e ka pasur rrjetin më aktiv dhe efektiv të mbështetësve prej gjithë vendeve të Ballkanit – aq sa shumë shtete fqinje na kanë pasur lakmi për qasjen te vendimarrësit. Sepse ashtu funksionon ai qytet politik. Sot atje për nga mjetet e shpenzuara për lobim dominon Serbia, Gjuriq edhe ambasadën e ka shumëfishuar me staf, ndërsa mbështetësit e Kosovës shumica angazhohen vullnetarisht dhe as nuk konsultohen prej qeverisë sonë. A vjen kjo qasje prej neglizhencës, injorancës apo është e qëllimshme? Prej bindjes naive se Kosovën e çojnë përpara argumentet e forta morale? Sidoqoftë, mos u habisni pastaj se “po na keqkuptojnë” kur shumicën e plagëve i shkakton Kosova vetë”, ka shkruar ai.

Të ngjashme