COVID-19KosovaSot:106Të gjitha:229,571|Bota 554,457,074
Lajme
Kadyrov: Që moti do ta kishim pastruar Ukrainën po të na kishte dhënë Putin leje për këtë
Demokracia
08:48 | 20 Maj 2022

Share:

“Nëse presidenti rus nuk do të kishte dhënë urdhër për të ruajtur sa më shumë popullsinë dhe qytetet, ne do ta kishim pastruar Ukrainën shumë kohë më parë”, deklaroi liderin çeçen, Ramzan Kadyrov.

Kadyrov përsëriti tezën e “pastrimit” të Ukrainës, e cila shpesh mund të dëgjohej nga Rusia gjatë luftës.

Udhëheqja e vendit që nga fillimi i pushtimit thotë se “filloi një operacion special ushtarak” dhe jo një pushtim, për të “mbrojtur njerëzit në Ukrainë që kanë qenë objektivë të dhunës dhe gjenocidit të regjimit të Kievit për tetë vitet e fundit.

Prandaj, sipas Kadyrov filluan “çmilitarizimin dhe denazifikimin” e Ukrainës.

Kujtojmë se Kadyrov në të njëjtën ngjarje tha se Rusia nuk po lufton kundër Ukrainës, por kundër NATO-s dhe se lufta nuk është e lehtë, por se është një përvojë e mirë dhe se do të tregojë sërish se Rusia është e pathyeshme.

Të ngjashme