Kuriozitete
96.6% e suedezëve flasin më shumë se një gjuhë
Demokracia
15:46 | 19 Shtator 2023

Share:

World of Statistics përmes një postimi në rrjetin social Twitter ka listuar shtetet dhe përqindjen përkatëse të të rriturve që flasin më shumë se një gjuhë, shkruan Fol Drejt.

Listës i prinë Suedia me 96.6% të të rriturve që flasin më shumë se një gjuhë, e ndjekur nga Norvegjia me 92.1% dhe Zvicra me 91.7%.

Top pesëshja e parë përmbyllet nga Gjermania me 78.7% dhe Franca me 60.1% të të rriturve që flasin më shumë se një gjuhë.

Përqindja e të rriturve që flasin më shumë se një gjuhë:

Suedia 96.6%

Norvegjia 92.1%

Zvicra 91.7%

Gjermania 78.7%

Franca 60.1%

Spanja 54.3%

Irlanda 50.9%

Hungaria 42.4%

Rumania 35.8%

Mbretëria e Bashkuar 34.6% /Demokracia

Të ngjashme
Kuriozitete • 28 Maj 2024