Lajme
Vonesa të pashmangshme në aeroportet evropiane këtë verë
Demokracia
21:48 | 06 Maj 2022
Ilustrim

Share:

Pushimet verore do të vuajnë nga problemet e vazhdueshme të udhëtimit, ka konfirmuar sot organi tregtar evropian për aeroportet.

Aeroportet në të gjithë kontinentin kanë qenë duke luftuar me fluksin e papritur të pasagjerëve pasi gjithnjë e më shumë vende heqin kufizimet e hyrjes për Covid .

Edhe pse udhëtimi ajror është ende nën nivelet e vitit 2019, kulmet e trafikut janë në fakt më të larta se nivelet para pandemisë në shumë aeroporte më të mëdha.

Për ata që shpresojnë t’i shpëtojnë kaosit gjatë verës, shoqata tregtare e aeroportit ka disa lajme kthjelluese nga sondazhi i saj i fundit. 66 për qind e aeroporteve të Evropës presin që vonesat e fluturimeve të rriten.

Pra, çfarë saktësisht qëndron prapa vonesave në mbarë Evropën dhe nga do të vijnë zgjidhjet?

Ndërsa çdo aeroport është unik, arsyeja themelore për vonesat ka qenë “pamundësia e rritjes së stafit” në nivelet e kërkuara.

Aeroportet dhe operatorët tokësorë po dalin nga pandemia me numër të varfëruar, pasi ata u “detyruan” të pushonin nga puna stafin kur trafiku ajror u shemb në 2020.

Të ngjashme