Auto&Tech
Virusi fshihet në mes të Windows
Demokracia
20:55 | 29 Maj 2024

Share:

Kompania antivirus Kaspersky ka paralajmëruar për ransomware të ri ShrinkLocker, i cili shfrytëzon të metat në sistemin e sigurisë Bitlocker.

Virusi mund të aktivizohet sapo përdoruesi të instalojë versionin e Windowsit, i cili gjithashtu ngre Bitlocker-in e infektuar.

“Sulmuesit krijuan një virus në VBScript, një gjuhë programimi që përdoret për të automatizuar detyrat në kompjuterët me Windows. Ky program kontrollon se cili version është i instaluar në pajisje dhe aktivizon funksionin Bitlocker në përputhje me rrethanat”, thuhet në deklaratë.

Malware bllokon qasje në informacionin e përdoruesit në pajisje, më pas kërkon një shpërblim për të zhbllokuar të dhënat, me mesazhin “nuk ka opsione të rikuperimit të Bitlocker në kompjuterin tuaj”

Virusi mund të depërtojë si në versionet më të reja ashtu edhe në ato të vjetra të Windows, dhe Kaspersky sugjeron regjistrimin dhe monitorimin e trafikut të rrjetit si masë parandaluese.

Të ngjashme