COVID-19KosovaSot:728 Të gjitha:166,862|Bota 329,154,731
Lifestyle
Tre zakone të vogla për ta nisur ditën në mënyrën më të mirë
Demokracia
07:43 | 14 Janar 2022

Share:

Share:

Share

Tweet

Granit Xhaka tregon të vërtetën: Kjo është arsy... Tema e cila ka preokupuar gjithë shqiptarët ndër vite ishte mos ardhja e Granit Xhakës për ta p...

Të kesh një rutinë të fortë mëngjesi në baza ditore është shumë e rëndësishme, pasi nuk ka mënyrë më të mirë sesa ta nisësh ditën me të drejtën! Edhe një rutinë mëngjesi siguron fillimin më të mirë të ditës.

Pra, pavarësisht nga rutina që ndiqni përgjithësisht kur zgjoheni në mëngjes, më poshtë do të gjeni tre zakone të vogla që do t’ju ndihmojnë të përgatiteni për një ditë të mirë në mëngjes.

Qëndroni larg telefonit tuaj

Është fakt se nuk është aspak e lehtë pasi hap sytë në mëngjes të mos kërkosh menjëherë celularin. Megjithatë, qëndrimi larg saj për një kohë, të paktën kur të zgjoheni, do t’ju bëjë vetëm mirë. Të kontaktosh telefonin herët në mëngjes mund të nënkuptojë kontrollimin e emailit të korporatës, gjë që mund të jetë një gabim për të nisur një ditë të qetë. Për të mos përmendur faktin që mund të ngecesh me rrjetet sociale dhe të mos kuptosh kur ka kaluar koha.

Hani një mëngjes të shëndetshëm

Mëngjesi është një vakt shumë i rëndësishëm. Edhe nëse betohesh se mëngjesi nuk është për ty, zgjohu një ditë më parë, përgatit një mëngjes të shëndetshëm dhe shijoje kur të kesh nevojë dhe jo në këmbë. Do të shihni që trupi juaj do të mbushet me energji, ndërsa zakonet tuaja të të ngrënit do të jenë në përputhje.

Thuaj po ushtrimeve

Edhe nëse nuk jeni një djalë që i pëlqen ushtrimet në mëngjes, apo ushtrimet në përgjithësi, do të zbuloni se nëse e ushtroni trupin tuaj në mëngjes, dita juaj do të fillojë me plot energji. Nga një shtrirje e lehtë, lart e poshtë shkallëve ose një stërvitje e rregullt, çfarëdo që të zgjidhni do t’ju përgatisë për ditën që sapo ka filluar në mënyrën më të mirë.

Të gjitha