COVID-19KosovaSot:42Të gjitha:108,073|Bota 195,565,304
Prishtina 37 °C
Auto&Tech
Shpikja inovative e Koresë së Jugut, krijon “syrin e tretë”
Demokracia
17:28 | 11 Qershor 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

​Policia në Ferizaj: Do të ketë kontrolle të ja... Drejtoria Rajonale e Policisë në Ferizaj, përkatësisht Njësia Rajonale e Komunikacionit Rrugor,...

Një shpikje e zgjuar nga Koreja e Jugut iu vjen në ndihmë fanatikëve të celularëve që ecin në rrugë duke parë ekranin. Një dizajner industrial nga Koreja e Jugut ka krijuar një zgjidhje për të shpëtuar jetën për ata që nuk i heqin sytë nga ekrani i telefonit të tyre kur ecin.

Paeng Min Wook nisi të krijonte pajisjen e quajtur “Syri i tretë” dhe sensori i xhiroskopit të saj mund të zbulojë kur një përdorues përkul qafën dhe kjo bën që “qepalla” të hapet. Një tjetër element është sensori zanor që mund të zbulojë përpara pengesat dhe lajmërojë përdoruesin me një tingull.

Të dy sensorët janë të lidhur me një mikrokontrollues me qark të vetëm me një bateri.”Syri i Tretë” vendoset në ballë dhe prezantimi i pajisjes nga Paeng në Seul tërhoqi vëmendjen e kalimtarëve, shumë prej të cilëve e quanin atë një alien.

Të gjitha