Lifestyle
Shkollimi mund të ngadalësojë ritmin e plakjes
Demokracia
13:29 | 02 Mars 2024

Share:

Më shumë shkollim mund të lidhet me jetëgjatësinë, sipas një studimi të ri nga Shkolla e Shëndetit Publik të Mailman të Universitetit të Kolumbisë, botuar në JAMA Network Open.

“Lëvizshmëria arsimore në rritje u shoqërua ndjeshëm me një ritëm më të ngadaltë të plakjes dhe rrezik më të ulët të vdekjes,” tha ekipi i Shkollës së Shëndetit Publik në një deklaratë për shtyp të premten.

Për të arritur në përfundimet e tyre, studiuesit analizuan mostrat e mbledhura gjatë Studimit të Zemrës në Framingham, i cili mblodhi të dhëna për mijëra pjesëmarrës për tre breza, duke filluar nga viti 1948.

Gjatë atij studimi, disa pjesëmarrës dhanë mostra gjaku, nga të cilat ekipi analizoi të dhënat gjenomike.

Të ngjashme