COVID-19KosovaSot:258Të gjitha:230,395|Bota 557,809,123
Auto&Tech
A jeni gati? Instagram po ndryshon rrënjësisht dhe po bëhet si TikTok
Demokracia
14:54 | 21 Maj 2022

Share:

Instagram ka filluar të eksperimentojë me furnizimet vertikale të qendrës me ekran të plotë , duke i dhënë prioritet më të madh videove dhe fotove me përmasa 9:16. Në përditësimin e provës që disa përdorues kanë filluar të shohin kur hapin aplikacionin, titrat, komentet dhe pëlqimet do të shfaqen në çdo imazh ose video që tani do të mbulojë të gjithë ekranin.

Historitë, njoftimet, një buton i ri postimi dhe mesazhet do të mbeten të njëjta për momentin, ndërsa ‘bobinat’, blerjet dhe profilin e çdo përdoruesi do të jenë të aksesueshme nga fundi i ekranit.

@clairessocialstrategy

the new IG feed is rolling out and… oof 🥴 follow along to learn how you can make this new update work for YOU 🤍✨ @clairessocialstrategy #newigupdate #igupdate #instagramfeedupdate #igfeedupdate #igfullscreenfeed #igupdatemay2022 #socialmediamanager #smm #vancouversmm #tiktokstrategy #instagramstrategy #instagramgrowthstrategy #igstrategist #igcoach #instagramcoach

♬ Funny Song – Cavendish Music

Ndryshimi nuk befason askënd, aplikacioni në të kaluarën është përpjekur të inkurajojë krijuesit që të përdorin ‘bobina’, dmth video të shkurtra, duke i shpërblyer ata që rezultuan më të suksesshëm me një çmim në para. Prandaj, algoritmi “dënon” përdoruesit që ripublikojnë video nga TikTok, me logjikën që kompania dëshiron të shpërblejë përmbajtjen origjinale.

Nuk ka kaluar pa u vënë re nga përdoruesit e platformës që përditësimi i ri e bën Instagramin të duket më shumë si TikTok, si për nga pamja, ashtu edhe për shkak të theksit tek videot. Edhe pse kjo është strategjia që kompania dëshiron të ndjekë, shumë përdorues të platformës kanë filluar të mërziten duke thënë se nuk kanë nevojë për një tjetër TikTok.

Të ngjashme