COVID-19KosovaSot:258Të gjitha:230,395|Bota 557,809,123
Auto&Tech
Po vjen kujtesa e parë DDR5
Demokracia
16:19 | 21 Maj 2022

Share:

GeIL planifikon të bëhet prodhuesi i parë që nxjerr në shitje modulet e memories DDR5 me ftohje aktive.

Megjithëse memoria DDR5 është më efikase për sa i përket konsumit në krahasim me DDR4, kjo nuk do të thotë që modulet DDR5 me shpejtësi të lartë do të prodhojnë më pak nxehtësi në krahasim me DDR4.

Është e vërtetë që DDR5 punon me tensione më të ulëta se DDR4, por faktorë të tjerë mund të çojnë gjithashtu në ngrohjen e moduleve të memories me shpejtësi të lartë.

Kjo është arsyeja pse GeIL ka vendosur, si pjesë e modulit të ri DRAM të serisë EVO V DDR5 RGB, t’u ofrojë klientëve përçues nxehtësie të personalizuar “gri titanium” ose “të bardhë akullnajë” me ndriçim RGB dhe dy tifozë të integruar.

Ventilatorët e përmendur e shtypin ajrin rreth përcjellësve të nxehtësisë, në mënyrë që memoria të mbahet e ftohur gjatë ngarkesës. Me këtë zgjidhje të avancuar të ftohjes, GeIL shpreson të mbajë modulet e tij në nivele ideale termike, gjë që rrit gjithashtu potencialin për mbingarkesë të kësaj memorie.

Memoria GeIL EVO V DDR5 RGB do të jetë e disponueshme nga korriku me shpejtësi nga 4800 MT/s në 6600 MT/s dhe në kapacitete 32 GB (2 x 16 GB) dhe 64 GB (2 x 32 GB).

Të ngjashme