Tutje sipas aktakuzës, i njëjti po ngarkohej edhe me veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”, dhe atë një granatë dore të cilën e ka përdorur dhe e njëjta ka eksploduar si në pikën e parë të dispozitivit të kësaj aktakuze, ndërsa nga bastisja dhe kontrolli në shtëpinë e tij janë gjetur pesë fishekë të kalibrit deri më tani të panjohur, të cilët më pas janë sekuestruar nga hetuesit policor.