Kuriozitete
Një nga atraksionet më të vizituara, ujëvara piktoreske në Kinë rezulton e furnizuar nga një tub uji
Demokracia
08:56 | 10 Qershor 2024

Share:

Një ujëvarë e famshme në Kinë ka tërhequr edhe më shumë vëmendje se zakonisht, pasi një video zbuloi se mund të furnizohet artificialisht nga një tub uji.

Ujëvara Yuntai ndodhet në parkun malor Yuntai, një  atraksion i madh turistik  në provincën veri-qendrore të Kinës Henan. Parku ka një vlerësim AAAAA – më i larti i dhënë për një atraksion turistik nga Ministria e Kulturës dhe Turizmit të vendit.

Por burimi i ujit, i përshkruar nga faqja e internetit e parkut si “si Rruga e Qumështit”, është vënë nën shqyrtim. Një video e postuar në mediat sociale kineze këtë javë duket se tregon një tub që furnizon me ujë ujëvarat 314 metra të larta, duke sugjeruar se burimi i tyre mund të mos jetë aq i natyrshëm sa vizitorët besonin. Menaxhmenti i Yuntai Mountain Park u përgjigj, duke shpjeguar se si ndryshimet në sezonin e thatë kërkuan një nxitje shtesë për ujëvarat.

Yuntai nuk është ujëvara e parë në Kinë që ka nevojë për pak ndihmë shtesë. Klima musonore e vendit e bën një sfidë mbajtjen e ujit të rrjedhshëm gjatë stinëve të thata, të cilat kanë më pak reshje.

Të ngjashme