COVID-19KosovaSot:10Të gjitha:161,157|Bota 267,609,982
Prishtina -1 °C
Auto&Tech
Microsoft Windows solli 11 “emoji” të rinj
Demokracia
22:46 | 23 Nëntor 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

Klopp e pranon: Kjo është hera e parë që isha n... Milani nuk mund të kalojë fazën e grupeve të Champions League. Kuqezinjtë janë mundur në sht...

Microsoft ka prezantuar “emoji” të rinj të disponueshëm për Windows 11.

Është një përmirësim që zgjidh disa probleme me gabime, por gjithashtu sjell emocione të reja të shpallur në fillim të këtij viti. Edhe pse ky është një stil krejtësisht i ri, nuk është pamja 3D që Microsoft premtoi më herët sesa pamja 2D e ofruar.

Emocionet e reja nënkuptojnë kthimin e Clippy, pasi Microsoft ka zëvendësuar kapësen standarde të letrës me karakterin Clippy. Emocionet janë ridizajnuar për të pasur ngjyra të ndezura dhe të ngopura, por pa efekt 3D për t’u dalluar.

Nuk dihet ende nëse do të shohim ndonjëherë emocionet mbresëlënëse 3D në Windows 11 që Microsoft zbuloi në fillim të këtij viti.

Mungesa e një formati 3D mund të lidhet me kufizimet teknike të formatit të fontit me ngjyra Micoroft që përdor kompania për të shfaqur emocionet në Windows.

Apple përdor bitmaps për të shfaqur emocionet e saj dhe Microsoft përdor një format vektori që është shumë më i shkallëzueshëm dhe ka përparësi në madhësinë e skedarit nëse emocionet janë më të sheshtë.

Të gjitha