Auto&Tech
Mes shqetësimeve për sigurinë e të dhënave në Evropë, TikTok po planifikon të zgjerohet në vendet evropiane
Demokracia
20:21 | 17 Shkurt 2023

Share:

Kompania kineze e rrjeteve sociale TikTok planifikon të hapë dy qendra të tjera të të dhënave në Evropë, tha të premten një ekzekutiv i lartë, një veprim që mund të zbusë shqetësimet mbi sigurinë e të dhënave të përdoruesve dhe të lehtësojë presionin rregullator mbi kompaninë.

TikTok ka kërkuar të sigurojë qeveritë dhe rregullatorët se të dhënat personale të përdoruesve nuk mund të qasen nga të tjerët dhe përmbajtja e tyre nuk mund të manipulohet nga Partia Komuniste e Kinës ose dikush tjetër nën ndikimin e Pekinit.

Aplikacioni për shpërndarjen e videove të shkurtra, në pronësi të ByteDance të Kinës, synon të zgjerojë ruajtjen e tij evropiane të të dhënave, tha menaxheri i përgjithshëm i TikTok për operacionet në Evropë Rich Waterworth në një postim në blog. “Ne jemi në një fazë të avancuar të finalizimit të një plani për një qendër të dytë të të dhënave në Irlandë me një ofrues shërbimi të palës së tretë, përveç faqes së shpallur vitin e kaluar”, shtoi ai, raporton Reuters, transmeton Telegrafi.

“Ne jemi gjithashtu në bisedime për të krijuar një qendër të tretë të dhënash në Evropë për të plotësuar më tej operacionet tona të planifikuara në Irlandë. Të dhënat e përdoruesve evropianë të TikTok do të fillojnë të migrojnë këtë vit, duke vazhduar në vitin 2024”, deklaroi Waterworth.

Kompania të premten gjithashtu raportoi mesatarisht 125 milionë përdorues aktivë mujorë në BE nga gushti 2022 deri në janar 2023, duke iu nënshtruar rregullave më të rrepta të përmbajtjes në internet të BE-së të njohura si Akti i Shërbimeve Digjitale (DSA).

DSA i etiketon kompanitë me më shumë se 45 milionë përdorues si platforma shumë të mëdha në internet dhe u kërkon atyre të bëjnë menaxhimin e rrezikut, auditimin e jashtëm dhe të pavarur, të ndajnë të dhënat me autoritetet dhe studiuesit dhe të miratojnë një kod sjelljeje.

Komisioni Evropian u kishte dhënë platformave online dhe motorëve të kërkimit një afat që deri më 17 shkurt ata të publikojnë shifrat për përdoruesit e tyre aktivë mujorë. Këto platforma shumë të mëdha online kanë katër muaj kohë për të respektuar rregullat ose rrezikojnë që të marrin gjoba.

Të ngjashme
Auto&Tech • 29 Maj 2024