Lifestyle
Mënyrat më të mira për ta përballuar stresin që shkakton puna
Demokracia
23:10 | 17 Shtator 2023

Share:

Puna sjell përveç shumë benefiteve edhe stres.

Shumë njerëz të cilët janë të punësuar janë në kërkim të mënyrave të cilat iu ndihmojnë ta përballojnë më lehtë stresin.

Largohuni nga kompjuteri – Pavarësisht nga ngarkesa e punës dhe mjedisi, ne të gjithë mund të kursejmë të paktën 10 minuta për të shpenzuar larg monitorëve.

Qeshni – Të gjithë kemi dëgjuar se e qeshura është ilaç i mirë, por është gjithashtu një qetësues i menjëhershëm. Nëse keni fatin të punoni me njerëz që ndajnë sensin tuaj të humorit, përfitoni prej tij.

Bëni një listë – Zbërthejeni atë detyrë për detyrë dhe në cilën radhë duhet të bëhet. Bëni një listë të mirë me detyra në bazë të prioritetit.

Flini pak – Një nga qarqet më vicioze në sindromën e stresit në vendin e punës është se si ndikon në aftësinë tonë për të bërë një gjumë të mirë të natës dhe se si mungesa e gjumit që rezulton kontribuon në stresin të nesërmen.

Bëni pak ushtrime – Kjo është arsyeja pse gjithnjë e më shumë kompani po u ofrojnë punonjësve akses në palestrat e brendshme. Çdo lloj aktiviteti fizik rigoroz: qoftë një stërvitje e mirë apo një lojë basketbolli largon stresin.

Jini të sjellshëm me veten tuaj – Gjëja e fundit që ju nevojitet në një mjedis stresues është një monolog i brendshëm i tmerrshëm ose kritik personal. Njihni simptomat e stresit dhe përpiquni të jeni proaktiv; mos prisni derisa të jeni pothuajse në një furi për të trajtuar çështjen. Bëni diçka pozitive ose qetësuese.

Të ngjashme