Auto&Tech
Ky profesion nuk rrezikohet nga Inteligjenca Artificiale
Demokracia
10:24 | 22 Shtator 2023

Share:

Zhvillimi i Inteligjencës Artificiale e ka mbushur botën me entuziazëm dhe frikë. Kjo sepse shihet si një ndihmesë e madhe, por gjithashtu ekziston edhe frika e zëvendësimit.

Por një profesion mund të jetë i sigurt për momentin. Sipas një studimi nga Universiteti Brigham Young (BYU) në SHBA, kontabilistët njerëzorë ende e kalojnë ChatGPT në provimet e kontabilitetit.

Studimi përbëhej nga 327 bashkautorë nga 186 institucione të ndryshme arsimore në 14 vende, që kontribuan me 25,181 pyetje të provimit të kontabilitetit.

Autori kryesor i studimit, profesori i kontabilitetit në BYU, David Wood, donte të rekrutonte sa më shumë profesorë për të ndihmuar në informimin e debatit se si modelet e gjuhës së AI duhet të përfshihen në arsim, pa e dëmtuar atë.

Të ngjashme