Auto&Tech
Kongresi amerikan do të mbajë seanca dëgjimore të reja mbi inteligjencën artificiale
Demokracia
12:48 | 10 Shtator 2023

Share:

Javën tjetër Kongresi Amerikan do të mbajë tre seanca dëgjimore mbi inteligjencën artificiale, duke përfshirë një me Brad Smith, presidentin e Microsoft, dhe me William Daly, shkencëtar kryesor në Nvidia, teksa Kongresi punon mbi legjislacionin për të zbutur rreziqet e teknologjisë në zhvillim.

Një nënkomision Gjyqësor i Senatit do të mbajë një seancë dëgjimore të martën me titull “Mbikëqyrja e Inteligjencës Artificiale: Legjislacioni për Inteligjencën Artificiale”.

“Drejtuesit kryesorë të industrisë dhe ekspertët kryesorë do të na ndihmojnë të formojmë legjislacionin për të mbrojtur kundër rreziqeve të inteligjencës artificiale”, tha të premten senatori Richard Blumenthal, një demokrat që kryeson panelin, raporton Reuters, përcjell Telegrafi.

Blumenthal dhe Josh Hawley, republikani kryesor në panel, të premten publikuan një draft të një kuadri legjislativ dypartiak për të vendosur masa mbrojtëse për inteligjencën artificiale që do të parashtronte “parime specifike për përpjekjet e ardhshme legjislative, duke përfshirë krijimin e një organi të pavarur mbikëqyrës, duke siguruar përgjegjësi ligjore për dëmet, mbrojtje të sigurisë kombëtare, promovim të transparencës dhe mbrojtje të konsumatorëve dhe fëmijëve”.

Udhëheqësi i shumicës në Senatin amerikan, Chuck Schumer, do të presë veçmas liderë dhe ekspertë të teknologjisë në një forum të AI të mërkurën, duke përfshirë drejtorin ekzekutiv të Meta Platforms Mark Zuckerberg dhe drejtorin ekzekutiv të Tesla, Elon Musk.

Një nënkomision i Mbikëqyrjes së Dhomës së Përfaqësuesve do të mbajë një seancë dëgjimore të enjten që do të shqyrtojë rreziqet e mundshme në miratimin e inteligjencës artificiale nga agjencia federale së bashku me përshtatshmërinë e masave mbrojtëse për të mbrojtur privatësinë individuale dhe për të siguruar trajtim të drejtë.

Të ngjashme
Auto&Tech • 03 Tetor 2023