COVID-19KosovaSot:331Të gjitha:284,013|Bota 589,655,224
Kuriozitete
Këto janë 10 qytetet më të këqija për të jetuar
Demokracia
21:18 | 03 Korrik 2022

Share:

Cilësia e jetës, mundësitë e punësimit dhe shërbimet publike efikase janë disa nga faktorët që i japin pikë një qyteti.

Ekspertët e “The Economist” kanë nxjerrë listën me qytetet më të këqija në botë.

Faktorë të tillë si stabiliteti, kujdesi mjekësor, kultura dhe mjedisi, arsimi dhe infrastruktura ndikojnë në indeksin e përgatitur nga media e sipërpërmendur.

Mirëpo, në rastin e qyteteve më të këqija, janë marrë parasysh edhe elementë të tjerë, si episodet e luftës, dhunës dhe terrorizmit që ndodhin atje.

Më poshtë gjeni listën:

Damask (Siri)

Lagos (Nigeri)

Tripoli (Libi)

Algjer (Algjeri)

Karaçi (Pakistan)

Port Moresbi (Papua Guinea e Re)

Dhaka (Bangladesh)

Harare (Zimbabve)

Duala (Kamerun)

Teheran (Iran)

Të ngjashme