Lajme
Kërcënohet shefi i Mjekimit Intensiv në QKUK
Demokracia
20:10 | 09 Dhjetor 2022
Ilustrim

Share:

Sonte është kërcënua shefi i Mjekimit Intensiv Qendror në QKUK, Dr. Shaqir Uka derisa po kryente detyrën e tij.

SHSKUK përmes një njoftimi për media ka bërë të ditur se kërcënimi ka ndodhur nga një familjar i një pacienti të shtrirë në këtë njësi.

“SHSKUK dhe Klinika e Anestezionit e Mjekimit Intensiv Qendror dënojnë këtë akt, duke kërkuar nga organet e drejtësisë të Republikës së Kosovës që të ndërmarrin veprimet e nevojshme ligjore dhe kryesi i kësaj vepre  të marr dënimin meritor.

Puna në Mjekimin Intensiv është punë nën presion për shkak se në këtë njësi luftohet për jetën e pacientit, andaj kanosjet e tilla e vështirësojnë tejmase punën dhe pozitën edhe ashtu të rënduar të personelit në këtë njësi”.

Njoftimi i plotë:

Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës njofton se sot në vendin e punës, derisa po kryente detyrën e tij është kërcënuar Dr. Shaqir Uka, shef i Mjekimit Intensiv Qendror në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës.

Kërcënimi ka ndodhur  nga familjari i një pacienti të shtrirë në këtë njësi.

ShSKUK dhe Klinika e Anestezionit e Mjekimit Intensiv Qendror dënojnë këtë akt, duke kërkuar nga organet e drejtësisë të Republikës së Kosovës që të ndërmarrin veprimet e nevojshme ligjore dhe kryesi i kësaj vepre  të marr dënimin meritor.

Puna në Mjekimin Intensiv është punë nën presion për shkak se në këtë njësi luftohet për jetën e pacientit, andaj kanosjet e tilla e vështirësojnë tejmase punën dhe pozitën edhe ashtu të rënduar të personelit në këtë njësi.

Të ngjashme