COVID-19KosovaSot:12Të gjitha:228,292|Bota 526,816,831
Kuriozitete
I thyeni spagetit para gatimit? Kjo është arsyeja pse nuk duhet ta bëni kurrë
Demokracia
10:16 | 14 Maj 2022

Share:

Kur bëhet fjalë për “makaronat”, italianët janë ekspertët dhe kur gatuajnë spageti nuk e thyejnë kurrë. Truku është thjesht praktik dhe italianët e kanë menduar deri në atë pikë sa nuk shkon sepse i trajtojnë si pjesë të kulturës së tyre kombëtare.

Gatimi i tyre bëhet me teknikë dhe i japin një bazë të veçantë makaronave dhe salcës që i shoqëron.

Ndaj një nga gjërat që nuk bëjnë është të thyejnë spagetit sepse më pas nuk mund të mbështillen në pirun siç duhet, por edhe sepse në këtë mënyrë shmangin ndotjen me salcën.

Pra, herën tjetër që të gatuani spageti, mendoni përsëri përpara se t’i thyeni.

Të ngjashme