Auto&Tech
Google riemërton shërbimet e tij të AI si Gemini, lançon aplikacionin e ri
Demokracia
08:46 | 09 Shkurt 2024

Share:

Google prezantoi të enjten një aplikacion falas të inteligjencës artificiale që do t’u mundësojë njerëzve të mbështeten në teknologji në vend të trurit të tyre për të shkruar, interpretuar atë që po lexojnë dhe të merren me një sërë detyrash të tjera në jetën e tyre.

Me ardhjen e aplikacionit Gemini, i quajtur sipas një projekti të AI të zbuluar në fund të vitit të kaluar, Google do të heqë mënjanë chatbotin Bard që prezantoi një vit më parë në një përpjekje për të kapur hapin me ChatGPT, chatbot i lëshuar nga startup-i OpenAI i mbështetur nga Microsoft në fund të vitit 2022. Google po lëshon menjëherë një aplikacion të pavarur Gemini për telefonat inteligjentë që funksionojnë në softuerin e tij Android.

Brenda disa javësh, Google do të vendosë veçoritë e Gemini në aplikacionin e tij ekzistues të kërkimit për iPhone, ku Apple do të preferonte që njerëzit të mbështeten në asistentin zanor Siri për trajtimin e detyrave të ndryshme.

Edhe pse asistenti zanor i Google që ka qenë i disponueshëm prej vitesh do të qëndrojë pranë, drejtuesit e kompanisë thonë se presin që Gemini të bëhet mënyra kryesore se si përdoruesit e aplikojnë teknologjinë për t’i ndihmuar ata të mendojnë, planifikojnë dhe krijojnë. Kjo shënon sulmin e radhës të Google drejt një rruge të re dhe potencialisht të rrezikshme, ndërsa mbetet e fokusuar në qëllimin e saj themelues “për të organizuar informacionin e botës dhe për ta bërë atë të qasshëm dhe të dobishëm universalisht”.

Të ngjashme