Auto&Tech
Google po ndërton një aplikacion për transferimin e të dhënave nga iPhone në Android
Demokracia
22:54 | 28 Korrik 2021

Share:

Tashmë në App Store gjendet një aplikacion i ri i publikuar nga Google, Data Restore Tool, i cili do të bëjë të mundur lëvizjen e të dhënave nga iPhone drejt Android.

Ky aplikacion numëron sot mbi 1 miliardë shkarkime dhe për shkakun se ai vjen i instaluar në shumë pajisje të reja. Është e rëndësishme të theksojmë se ky aplikacion është i ndryshëm nga Data Transfer Tool që u publikua nga Google në 2017.

Shpesh herë në pajisjet Samsung ky aplikacion vjen i pre-instaluar, ndërkohë që për Pixel aplikacioni instalohet vetëm në Android 12.

XDA developers kanë bërë një “zhveshje” të aplikacionit të ri, përmes të cilës u zbuluan disa fakte interesante, si përshembull prania e një aplikacioni të ngjashëm për iOS të quajtur Switch to Android.

Përmes këtij aplikacioni ju do të keni mundësinë (më në fund) të transferoni chat-in tuaj në WhatsApp nga një iPhone drejt Android, gjë për të cilën dhe WhatsApp ka qenë duke punuar kohëve të fundit. Gjithashtu ju mund të transferoni mesazhet SMS dhe kontaktet. Metoda të reja për migrimin e aplikacioneve të tjera mund të vijnë së shpejti, duke instaluar në pajisje aplikacione ekuivalente të atyre që t’i ke patur të instaluar në iPhone.

 

Të ngjashme