Auto&Tech
Gjiganti automobilistik tërheq 1 milion makina nga tregu, kjo është arsyeja
Demokracia
23:46 | 22 Shtator 2022

Share:

Tesla po tërheq afro 1.1 milionë makina në SHBA, duke përfshirë disa nga seritë Model 3, Model Y, Models S dhe Model X, sepse xhamat mund të mbyllen shumë shpejt dhe mund t’ju zënë gishtat njerëzve. Sistemi automatik mund të mos zbulojë pengesa, që do të thotë se ndërsa mbyllen, mund të kapin gishtat.

Tesla thotë se nuk ka pasur raportime për lëndime për shkak të defektit ndërsa shtoi se problemi do të rregullohet me një përditësim të softuerit. Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada thotë se kjo është një shkelje e standardeve të sigurisë, shkruan abcnews.al.

Prodhuesi më i madh në botë i automjeteve elektrike ka pasur përplasje të vazhdueshme me rregullatorët federalë të sigurisë, të cilët, shefi ekzekutiv Elon Musk i quan “policia argëtuese”.

Tërheqjet e mëparshme kanë qenë për shkak:

– kamerat e pamjes së pasme
– përkujtues për rripat e sigurimit
– softuer i sistemit të zërit

Tesla zbuloi problemin me dritaret automatike gjatë testimit të prodhimit në gusht. Pronarët do të njoftohen me letër, nga 15 nëntori. Dokumentet e kompanisë tregojnë se automjetet e prodhuara pas 13 shtatorit tashmë kanë softuerin e përditësuar të nevojshëm për të zgjidhur problemin.

Të ngjashme