COVID-19KosovaSot:331Të gjitha:284,013|Bota 589,655,224
Auto&Tech
Gjigandët e mediave sociale kritikohen për gjuhën e urrejtjes së pranishme në platforma
Demokracia
10:45 | 22 Janar 2021

Share:

Drejtuesit e rrjeteve gjigande sociale janë  kritikuar për rolin që platformat e tyre luajtën në ngjarjet e fundit në Washington, raportojnë mediat ndërkombëtare, transmeton Demokracia.

Të gjithë thanë se duhet të bënin më shumë për të monitoruar grupet ekstremiste dhe grupet për teoritë e konspiracionit.

Por askush nuk kishte ndonjë politikë të re radikale për të ofruar.

Qeveria kohët e fundit ka përcaktuar rregulla të reja të ashpra për mënyrën se si firmat e mediave sociale moderojnë përmbajtjen.

Facebook tha se kishte hequr 30,000 faqe, ngjarje dhe grupe në lidhje me ato që i quajti “lëvizje të militarizuara shoqërore” që nga vera e kaluar.

“Ne kemi një qendër operacioni 24-orëshe ku ne po kërkojmë përmbajtje nga grupe të qytetarëve që mund të përdorin gjuhë të stilit militar”, tha nënkryetarja e Facebook e menaxhimit të politikës globale, Monika Bickert.

Ajo shtoi: “Ne kishim ekipe që në javët para ngjarjeve në Washington ishin përqendruar në të kuptuarit se çfarë po planifikohej dhe nëse mund të ishte diçka që do të kthehej në dhunë. Ne ishim në kontakt me zbatimin e ligjit”.

Pavarësisht nga përpjekjet e saj, gjysma e të gjitha grupeve të supremacistëve të bardhë kishin qasje të shtuara në Facebook vitin e kaluar, sipas një studimi nga Projekti i Mbikëqyrjes të Transparencës Teknike.

Të ngjashme