Lajme
Gjermania u kërkon qytetarëve të largohen nga Irani
Demokracia
23:21 | 12 Prill 2024

Share:

Gjermania ka këshilluar qytetarët e saj që të largohen nga Irani në mes të tensioneve të përshkallëzuara në Lindjen e Mesme.

Zyrat e jashtme gjermane paralajmëruan se ekzistonte rreziku i përshkallëzimit të papritur të situatës së Teheranit me Izraelin dhe gjithashtu arrestimi arbitrar në vend.

“Në tensionet aktuale, veçanërisht midis Izraelit dhe Iranit, ekziston rreziku i një përshkallëzimi të papritur”, shkruante në një paralajmërim udhëtimi.

“Nuk mund të përjashtohet që rrugët e transportit ajror, tokësor dhe detar të mund të preken”.

Paralajmërimi tha se gjermanët ishin në “rrezik konkret” për t’u arrestuar, marrë në pyetje dhe dënime të gjata me burg.

“Qytetarët e dyfishtë me kombësi iraniane dhe gjermane janë veçanërisht në rrezik”, u tha gjithashtu në paralajmërim, raporton Sky News

Të ngjashme