COVID-19KosovaSot:7Të gjitha:107,578|Bota 176,485,321
Prishtina 19 °C
Lajme
G7: Nevojitet një hetim i ri nga OBSH-së për origjinën e virusit
Demokracia
23:30 | 10 Qershor 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

Presidenca s’tregon nëse ka shkëmbyer letrat pë... Sipas vendimit të marrë më datë 3 qershor 2021, Këshilli i Bashkimit Evropian ka vendosur që t...

Liderët e G7-s do të kërkojnë nga OBSH një hetim të ri dhe transparent për origjinën e COVID-19, sipas draftit të deklaratës përfundimtare për shtyp, e cituar nga Bloomberg.

“Ne mendojmë se nevojitet transparencë e plotë për të nxjerrë mësimet e duhura dhe për këtë arsye ne mbështesim të gjitha përpjekjet për të sqaruar origjinën e COVID-19. Bota ka të drejtë të dijë se çfarë ka ndodhur”, tha presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel, përpara takimit të G7-s në Cornwall, raporton ATSh.

Sipas Bloomberg, G7 do të angazhohet gjithashtu për shpërndarjen e një miliard dozash vaksine antiCOVID-19 në të gjithë botën gjatë vitit të ardhshëm.

Të gjitha