Auto&Tech
Fitimet e kompanive të teknologjisë po rriten, pavarësisht pandemisë
Demokracia
15:13 | 28 Korrik 2021

Share:

Gjigandët e teknologjisë kanë raportuar se fitimet e tyre janë rritur.

Fitimet e Apple gati u dyfishuan në 21.7 miliardë dollarë, gjatë tre muajve deri më 30 qershor pasi klientët blenë iPhone 5G me çmim më të lartë.

Microsoft pati fitim prej 16.5 miliardë dollarësh në të njëjtën kohë – rritje 47% nga viti në vit, për shkak të kërkesës për shërbime cloud dhe lojëra.

Kompania mëmë e Google, Alphabet, gjithashtu raportoi të martën se shitjet dhe fitimet tremujore ishin rritur në nivele rekord.

Kjo ishte kryesisht për shkak të rritjes së shpenzimeve për reklamat në internet që synonin klientët që ishin bllokuar në shtëpi duke bërë pazar online për shkak të kufizimeve.

Platforma e saj e videos YouTube, për shembull, pa të ardhurat nga reklamat në 7 miliardë dollarë në tre muaj që përfunduan më 30 qershor, në krahasim me 3.81 miliardë dollarë një vit më parë. /Demokracia.com/

Të ngjashme