Auto&Tech
Elon Musk padit krijuesin e ChatGPT mbi lidhjet e Microsoft
Demokracia
15:44 | 03 Mars 2024

Share:

Elon Musk po padit OpenAI, krijuesit e ChatGPT, duke argumentuar se ka shkelur parimet me të cilat ai ra dakord kur ndihmoi në gjetjen e tij në 2015, shkruan BBC.

Padia – e cila është ngritur gjithashtu kundër shefit të OpenAI, Sam Altman – thotë se firma është larguar nga misioni i saj origjinal jofitimprurës, me burim të hapur, transmeton Telegrafi.

Ai thotë se në vend që të përpiqet të “përfitojë njerëzimi” – siç u krijua për të bërë – ai po fokusohet në “maksimizimin e fitimeve” për investitorin kryesor Microsoft.

Firma u krijua me synimin për të ndërtuar atë që njihet si inteligjenca e përgjithshme artificiale (AGI) – AI, që mund të kryejë çdo detyrë që një qenie njerëzore është e aftë.

Ajo u krijua gjithashtu si një kompani jofitimprurëse, që do të thotë se nuk do të synonte të fitonte para.

Padia, e cila është ngritur në San Francisko, thotë se ishte në këto kushte, që Musk pranoi të themelonte OpenAI, së bashku me Altman dhe bashkëthemeluesin Greg Brockman.

Të ngjashme