Lifestyle
Ekspertët tregojnë pse nuk duhet të përdorni kurrë zbutës rrobash në verë
Demokracia
22:16 | 07 Korrik 2022

Share:

Ju pëlqen aroma dhe ndjesia e butë që lë zbutësi në rrobat tuaja? Ju që jeni “të fiksuara” pas erës së mirë dhe prekjes së butë, nuk mund ta imagjinoni që të mos e përdorni këtë produkt. Ekspertët theksojnë se zbutësi i rrobave nuk duhet të përdoret kurrë gjatë muajve të verës, dhe për këtë ka një arsye.

Zbutësi i rrobave parandalon që pëlhura të thithë lagështinë, kështu që pizhamet tona ose bluza me të cilën flemë kur është vapë, nuk mund të thithin djersën. Në këtë mënyrë, do të zgjohemi të djersitur.

Prandaj, do të ishte një ide e mirë të shmangni zbutësin e rrobave kur lani pizhamet dhe çarçafët gjatë vapës. Megjithëse merr aromë të këndshme, pëlhura nuk mund të thithë lagështinë, kështu që djersa nuk do të zhytet në pizhame dhe do të zgjoheni të djersitur.

Të ngjashme