Lajme
Brenda dy viteve, katër drejtorë të Arsimit në Fushë Kosovë
Demokracia
21:55 | 21 Tetor 2022

Share:

Pos vështirësive të shumta në sektorin e arsimit, Komuna e Fushë Kosovës po e ka një hall tjetër. Brenda dy viteve, një drejtor i arsimit është shkarkuar e dy të tjerë janë dorëhequr, e tash, është emëruar drejtori i katërt për këtë periudhë.

Dy dhanë dorëheqje dhe një tjetër u shkarkua. Brenda 24 muajve, Komuna e Fushë Kosovës, tani është bërë me drejtorin e katërt në Drejtorinë e Arsimit.

Samir Shahini, ka qenë i fundit që dha dorëheqje nga kjo pozitë, vendim të cilin e arsyetoi me shkaqe personale, por siç shkroi ai, pak edhe profesionale.

I kontaktuar nga televizioni, Shahini, tha të mos ketë pasur ndikime nga kryetari i komunës, por nga eksponentë të tjerë.

Por, diçka tjetër po thotë asamblisti nga radhët e PDK-së, Mirsad Qyqalla.

Mirsad Qyqalla, Asambleist PDK

“Normal përgjegjës për këtë pjesë duhet të jenë udhëheqësia, konkretisht kryetari aktual pasi një vit më parë ai u deklarua se nuk po mundet me gjet një menaxher të mirë por është absurde me mendu që në një qytet me 70 mijë banor mos me qenë një i mirë”, ka thënë Qyqalla.

Ndërsa, asamblisti nga Lëvizja Vetëvendosje po hedh disa akuza të tjera për arsyet e gjithë këtyre dorëheqjeve.

“Për shkak të mos efikasitetit në punë sa i përket arsimit në komunën e Fushë Kosovës duke i pasur parasysh edhe punësimet në konkurset publike, premtimet elektorale, punësimet e militantëve dhe mos koordinimet me partnerët e koalicionit”, ka theksuar Hasani nga Vetëvendosje.

Vlonjat Hasani, Asambleist LVV

Para Samir Shahinit dorëheqje nga e njëjta pozitë kishte dhënë edhe Islam Shabani por me arsyetim më direkt duke thënë që ka pasur mospajtime me kryetarin e Fushë Kosovës, Burim Berisha.

E para Shabanit, nga po e njëjta pozitë ishte shkarkuar Adnan Bullatovci duke mos u dhënë asnjë arsye nga komuna e Fushë Kosovës.

Drejtor i arsimit aktual është zgjedhur Fadil Krasniqi, por në ueb-faqen e komunës, si kryetar figuron ende Samir Shahini.

Të ngjashme