Lajme
Azerbajxhani fillon operacionin, raportohet se ka filluar lufta midis Azerbajxhanit dhe Armenisë në Nagorno-Karabakh
Demokracia
13:36 | 19 Shtator 2023

Share:

Ministria e Mbrojtjes e Azerbajxhanit njoftoi se ka nisur një operacion në rajonin e Nagorno-Karabakh, i cili është nën kontrollin e Armenisë. Ky është një rajon që ka qenë objekt mosmarrëveshjesh dhe konfliktesh për shumë vite.

Njëmbëdhjetë policë dhe civilë të Azerbajxhanit u raportuan të vrarë në një shpërthim mine dhe një incident tjetër. Sirena të rrezikut ajror u raportuan në kryeqytetin e Karabakut.

Dy fqinjët, Azerbajxhani dhe Armenia, kanë hyrë në luftë dy herë për Nagorno-Karabakun, së pari në fillim të viteve 1990 pas rënies së Bashkimit Sovjetik dhe përsëri në vitin 2020. Që nga dhjetori, Azerbajxhani ka bllokuar de fakto rrugën e vetme për në enklavë nga Armenia, i njohur si Korridori Lachine.

Shumë media ndërkombëtare tashmë raportojnë se veçse ka filluar lufta atje./Demokracia

Të ngjashme