Auto&Tech
Aston Martin Virage Coupe është i vetmi shembull ekzistues në botë
Demokracia
14:33 | 18 Shtator 2023

Share:

Aston Martin Virage Coupe është ndoshta krejtësisht i panjohur për shumë njerëz, dhe kjo nuk është befasi sepse është i vetmi shembull që ekziston.

Virage Coupe u prodhua në vitin 1986, duke filluar si provë për Virage, paraardhësin e modelit Vantage të Aston Martin.

E quajtur DP (Development Project) 2034, makina është një prototip me dy dyer i bazuar në modelin Aston Martin Lagonda. Trupi i këtij modeli u hollua për t’i dhënë një dizajn me dy dyer të ngjashëm me makinat klasike si Ferrari 400. Aston Martin instaloi një motor V8 5.3 litra në prototip dhe e bashkoi atë me një transmision manual me pesë shpejtësi ZF në tetor 1986.

Pas debutimit të modelit Virage tre vjet më vonë, DB2034 doli në pension, por një entuziast dhe koleksionist i dha një jetë të dytë dhe e ktheu në një makinë rrugore me të gjitha specifikimet e nevojshme në fillim të viteve 1990.

Prodhimi Virage ishte përgjigja e Aston Martin për Porsche 964 Turbo dhe BMW 850i nga vitet 1990.

Shasia u rindërtua, dhe pezullimi u zëvendësua me komponentë të destinuar për modelin e prodhimit Virage. Përshpejtimi u përmirësua në kurriz të shpejtësisë maksimale, ndërsa një motor i ri Virage u instalua në shkurt 1993.

Ky prototip i Aston Martin Virage Coupe i vitit 1986 ka gjetur një pronar të ri, i cili ka paguar 287,500 £. /Demokracia/

 

Të ngjashme
Auto&Tech • 22 Shtator 2023
Auto&Tech • 20 Shtator 2023