Lajme
Albin Kurti e vendos përfundimisht: Nuk ka paga për mësimdhënësit grevistë
Demokracia
11:33 | 04 Tetor 2022

Share:

Përkundër që Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës është pajtuar që greva të pezullohet e nxënësit dhe mësimdhënës t’i kthehen procesit mësimor, Qeveria e Kosovës nuk do t’i ekzekutojë pagat për muajin shtator për punëtorët grevistë.

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Përparim Kryeizu, e ka përsëritur se nuk do të ekzekutohen pagat për mësimdhënësit që ishin në grevë, por do të kompensohen mësimdhënësit që e kanë mbajtur mësimin.

Reagimi i Kryeziut vjen pasi e ka shpërndarë një status të Arbërie Nagavcit, ministre e Arsimit – e cila i akuzoi komunat për këtë çështje

“Parimi ‘pagë për punë’ do të respektohet. Mësimdhënësit që kanë mbajtur mësim do të kompensohen”, ka shkruar Kryeziu në Facebook. /Demokracia.com/ 

Të ngjashme