Lifestyle
A e dini kur duhet të përdorni krem trupi?
Demokracia
20:07 | 30 Maj 2023

Share:

Problemet e lëkurës si kruarja, thatësia dhe lëkura mund të shfaqen në çdo kohë nëse nuk e hidratoni mjaftueshëm trupin tuaj. Zakonisht vërehet se ndërsa shumë njerëz e marrin seriozisht rutinën e kujdesit të lëkurës, shumica e tyre neglizhojnë të hidratojnë trupin.

Është e rëndësishme të kihet parasysh se koha ka shumë rëndësi kur bëhet fjalë për aplikimin e hidratuesve. Prandaj, njohja e kohës së duhur për të aplikuar losionin e trupit është thelbësore.

Hidhini një sy se kur është koha e përshtatshme për të hidratuar trupin tuaj:

Në mëngjes

Hidratimi i trupit në mëngjes e bën lëkurën tuaj të përballet me irritues të panumërt gjatë ditës. Lëkura është vazhdimisht e ekspozuar ndaj kimikateve dhe ndotësve të ashpër kur jeni jashtë, kjo është arsyeja pse përdorimi i një hidratuesi mbrojtës dhe qetësues gjatë daljes është i nevojshëm.

Pas dushit, rruajtjes dhe larjes së duarve

Pasi të bëni dush, lëkura juaj ka lagështinë maksimale dhe hidratuesit punojnë në mënyrë efektive në lëkurën e hidratuar. Kjo është arsyeja pse dermatologët rekomandojnë gjithmonë aplikimin e kremit hidratues menjëherë pas daljes nga dushi. Kur aplikohen herët, hidratuesit janë në gjendje të bllokojnë pak ujë që është ende në trup dhe të hidratojnë trupin.

Rruajtja jo vetëm që ju ndihmon të hiqni qafe qimet e padëshiruara të trupit, por gjithashtu largon qelizat sipërfaqësore të lëkurës. Për të qetësuar çdo acarim të lëkurës dhe për të mbrojtur lëkurën e ekspozuar nga thatësia, aplikoni çdo hidratues që i jep lëkurës tuaj një shkëlqim natyral.

Përdorimi në rritje i sapunëve antibakterialë dhe larjes së duarve dëmton duart tuaja, duke prishur barrierën natyrale të lëkurës.

Gjatë dhe pas fluturimeve

Udhëtimi e bën lëkurën tuaj tharëse, arsyeja është lagështia e ulët dhe ajri i ricikluar brenda. Meqenëse losionet e trupit janë të disponueshme në përmasa të vogla, këshillohet që ju duhet të mbani losion trupi dhe ta aplikoni atë gjatë fluturimit dhe pasi të uleni, pasi kjo do të ndihmojë në luftimin e problemit të tharjes së lëkurës.

Para gjumit

Hulumtimet kanë treguar se lëkura riparohet në mënyrë efektive nga ora 22:00 deri në orën 23:00. Kjo është arsyeja pse duhet të siguroheni që gjithmonë të hidratoni lëkurën tuaj në ose para kësaj kohe. Gjithashtu, është vërejtur se humbja e ujit trans-epidermal të lëkurës rritet gjatë gjumit, gjë që heq shumë lagështi nga lëkura. Pra, të gjitha këto arsye e bëjnë mjaft të qartë se pse duhet të hidratoni gjithmonë trupin tuaj para se të flini.

Të ngjashme
Lifestyle • 03 Tetor 2023