COVID-19KosovaSot:728 Të gjitha:166,862|Bota 329,154,731
Lajme
A do të lehtësohen masat anti-COVID për festat e fundvitit?
Demokracia
23:46 | 07 Dhjetor 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

Granit Xhaka tregon të vërtetën: Kjo është arsy... Tema e cila ka preokupuar gjithë shqiptarët ndër vite ishte mos ardhja e Granit Xhakës për ta p...

Bazuar në trendin aktual të infektimeve me koronavirus në vendin tonë si dhe festat e fundvitit, komunat dhe bizneset e shohin të nevojshme lehtësimin e masave kufizuese kundër Covid-19. Po kërkohet që të hiqet ora policore dhe maskat në ambient të hapur, si dhe lehtësime për bizneset.

U bën muaj që në vendin tonë ka një numër të vogël të rasteve të infektimit me koronavirus.

Marrë parasysh gjendjen e tanishme me Covid-19, Asociacioni i Komunave të Kosovës kërkon që për festat e fundvititt të ketë heqje të orës policore si dhe të maskave në ambient të hapur.

Lirim të masave në kohë feste po kërkon edhe Shoqata e Turizmit Malor.

“Kjo fushë është shumë e ndjeshme dhe janë festat e fundvitit dhe janë pushimet e fëmijëve dhe qeveria s’i ka nda gjëra siç duhet”.

“Hoteleria ka dy vjet që është e diskriminuar”, thonë ata për RTV21.

Në ASK thonë se institucionet duhet të bëjnë më shumë në rritjen e numrit të të vaksinuarve.

Kujtojmë se një ditë më parë hynë në fuqi masat e reja kufizuese kundër covid-19 të cilat hasën në kundërshtimin e bizneseve.

Të gjitha