Auto&Tech
60 minuta në ditë, Tik-Tok vendos kufi ditor të përdorimit
Demokracia
09:17 | 02 Mars 2023

Share:

Gjigandi i mediave sociale TikTok njoftoi të mërkurën se koha e ekranit për përdoruesit nën 18 vjeç do të kufizohet në vetëm 60 minuta në ditë.

Cilësimi i parazgjedhur do të kërkojë një kod kalimi për të vazhduar lëvizjen nëpër aplikacion pasi të arrihet kufiri kohor, por adoleshentët mund të tërhiqen nga funksioni nëse dëshirojnë.

Dhe profilet në pronësi të përdoruesve të moshës 13 deri në 15 vjeç gjithashtu do të vendosen në private automatikisht, transmeton Reporteri.net.

Kompania me bazë në Kinë është vendosur gjithashtu t’u japë prindërve dhe kujdestarëve më shumë kontroll, duke i lejuar ata të çaktivizojnë njoftimet në aplikacionin e fëmijëve të tyre gjatë periudhave specifike të ditës.

TikTok nuk konfirmoi një datë të saktë për paraqitjen e veçorive të reja, por konfirmoi se do të jetë “në javët e ardhshme”, shkruan Daily Mail.

TikTok është rrethuar me polemika për shkak të shumë shteteve të SHBA-së, ligjvënësve dhe agjencive qeveritare që ndalojnë aplikacionin mbi pretendimet “ai mbledh një sërë të dhënash të ndjeshme”.

Sidoqoftë, aplikacioni është shumë i popullarizuar në mesin e adoleshentëve – një studim nga Qendra Kërkimore Pew gushtin e kaluar zbuloi se 67 përqind e adoleshentëve amerikanë përdornin TikTok dhe 16 përqind e të gjithë adoleshentëve thanë se janë ‘vazhdimisht’ në aplikacion.

Dhe këto shifra mund të kenë qenë motivi i njoftimit të së mërkurës.

Të ngjashme
Auto&Tech • 29 Maj 2024