COVID-19KosovaSot:10Të gjitha:160,540|Bota 241,295,858
Prishtina 9 °C
Arte
5 muzetë më famshëm në botë
Demokracia
14:40 | 13 Tetor 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

Podujeva në balotazh, garë e ngushtë mes VV-së ... Në komunën e Podujevës tashmë janë numëruar mbi 99 për qind e votave. Ku sipas këtyre rezult...

Nëse dëshironi të dini për historinë, kulturën apo traditën e një vendi, muzeumet duhet të jenë njëri ndër destinacionet e juaj për t’u vizituar.

Demokracia ju sjellë muzetë që do të frymëzoheni, nga disa prej arkitekturave më mahnitëse në botë.

Këto muze, ose ndërtesa ekstravagante moderne, apo rrënoja mistike mesjetare dhe stacione treni të konvertuara, janë vepra arti në vetvete dhe do t’ju lënë të mahnitur, transmeton Demokracia.

Muzeu i Luvrit, Paris

I vendosur në Paris, Le Louvre ose Grand Louvre është i njohur si një prej muzeve më të vjetra të artit në të gjithë globin. Ky monument historik është një godine me rreth 35.000 objekte historike që përfshijnë parahistorine deri tek objekte të shekullit të nëntëmbëdhjetë. Ky muze është i mrekullueshëm. Me rreth 10 milion vizitore ne vit Louvre-i është muzeu me i vizituar ne botë. Objektet më të famshme janë: Kodi i Hammurabit, Xhokonda e Leonardo da Vinci-të.

Muzeu i Akropolit në Greqi

Në vendin e Akropolit, është shtëpia e një koleksioni magjepsës arti dhe skulpturash dedikuar historisë fetare të Akropolit, të gjetura nga gërmimet aty.

Muzeu i jashtëzakonshëm i Akropolit vizitorëve të vet u mundëson që përmes dyshemesë së qelqit të shohin gërmimet arkeologjike. Përvec kësaj, vizitorët për herë të parë mund të shohin objekte nga të gjitha anët, të ekspozuara në madhësinë reale dhe  të studiojnë detajet më të imta mbi to.

Muzeu i Historisë Natyrore, Londër

Miliona njerëz vizitojnë çdo vit Muzeun e Historisë Natyrore në Londër. Çdo dhomë është një gëzim për tu vizituar pasi pikturat dhe gdhendjet e kafshëve, florës dhe faunës janë të vendosura në të gjithë tavanet, muret dhe madje edhe shtyllat e muzeut.

 Muzeu Hanoi, Hanoi

Kjo ndërtesë në dukje që kundërshton gravitetin është në thelb një piramidë e përmbysur dhe është ndërtuar për të festuar përvjetorin mijëvjeçar të Hanoi. Pak ndërtesa dhe monumente më të gjera në krye sesa në fund kanë arritur sukses në një shkallë kaq të jashtëzakonshme.

Muzeu Royal Ontario, Toronto

Në Amerikën e Veriut, Muzeu Royal Ontario i Torontos ka qenë prej kohësh një nga muzetë më të njohur. E projektuar nga Daniel Libeskind, kjo ndërtesë e rrënuar dekonstruktive u ndërtua si një shtrirje në ndërtesën origjinale./Demokracia.com/

 

 

 

 

Të gjitha