COVID-19KosovaSot:42Të gjitha:108,073|Bota 195,565,304
Prishtina 37 °C
Lajme
11 vjet nga vendimi i Gjykatës Ndërkombëtare pro pavarësisë së Kosovës
Demokracia
07:13 | 22 Korrik 2021

Share:

Share:

Share

Tweet

​Musliu: Në seancë u hap edhe fushata për zgjed... Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ganimete Musliu ka kundërshtuar debatin që po bëhe...

Sot bëhen 11 vjet që kur Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë ka shpallur vendimin këshillëdhënës, sipas të cilit deklarata e shpalljes së pavarësisë së Kosovës nuk ka shkelur të drejtën ndërkombëtare.

Me 10 vota pro dhe 4 kundër anëtarët e Gjykatës Ndërkombëtare të Hagës kishin vendosur në favor të Kosovës, duke refuzuar kështu kërkesën e Serbisë për shkelje të së drejtës ndërkombëtare.

Vendimi ishte lexuar nga Presidenti i Gjykatës Ndërkombëtare të Drejtësisë në atë kohë, Hiasashio Ovada.

Kosova shpalli pavarësinë më 17 shkurt të vitit 2008./KosovaPress/

Të gjitha
Auto&Tech • 28 Korrik 2021