COVID-19KosovaSot:279Të gjitha:158,675|Bota 227,951,739
Prishtina 18 °C
Lajme
​Çfarë nuk duhet të bëni pas vaksinimit?
Demokracia
19:35 | 13 Shtator 2021
Foto Ilustrim

Share:

Share:

Share

Tweet

Brenda një dite, mbi 1400 gjoba për shkelje të ... Që nga hyrja në fuqi e masave të reja, Policia së bashku me inspektoratet përkatëse komunale k...

Vaksinimi është një procedurë mjaft rutinë, por megjithatë duhet pasur kujdes.

Efektet anësore të vaksinimit nuk do të ndihen nga të gjithë, por kjo nuk do të thotë se ata nuk duhet të jenë të kujdesshëm pas vaksinimit.

Ja çfarë nuk duhet të bëni pasi të jeni vaksinuar kundër COVID-19.

Mos e detyroni veten në aktivitete

Është normale që pas vaksinimit të ndiheni të lodhur dhe sikur të mos keni energji. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mos e detyroni veten të bëni diçka ose të stërviteni, thjesht të pushoni.

Mos harroni maskën

Edhe pse jeni më të mbrojtur pas vaksinimit sesa ata që nuk janë vaksinuar, kjo nuk do të thotë që nuk keni pse të jeni të kujdesshëm dhe se është e sigurt të ecni kudo pa maskë. Vazhdoni të mbani një maskë dhe të mbani distancën sociale.

Kini kujdes veçanërisht ditët e para

Trupit tuaj i duhet kohë për të krijuar antitrupa, kështu që duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm disa ditë pas vaksinimit. Është e lehtë të relaksoheni kur mendojmë se jemi të mbrojtur menjëherë, por kjo thjesht nuk është kështu.

Kushtojini vëmendje kartës së vaksinimit

Nëse sapo keni marrë dozën e parë, kini kujdes që të mos e humbni kartën e vaksinimit deri në dozën e dytë, e cila tregon kur e keni marrë dozën e parë dhe për cilën vaksinë bëhet fjalë. Përveç kësaj, mbani një kartë vaksinimi edhe pas dozës së dytë, mund t’ju nevojitet për udhëtime dhe të ngjashme, shkruan Pinkvilla.

Të gjitha